Einde Dienstverband
Het beëindigen van een dienstverband. De transitievergoeding is bedoeld als compensatie voor het ontslag en om de transitie naar een andere baan voor de werknemer te vergemakkelijken. XpertHR heeft antwoord op al je vragen over de tranisitievergoeding.
5 aandachtspunten bij een vrijwillige vertrekregeling
Moet jij als werkgever reorganiseren als gevolg van de coronacrisis? Dan kan een vrijwillig vertrekregeling uitkomst bieden. Maar er kleven ook nadelen aan een vrijwillige vertrekregeling. Je leest de 5 aandachtspunten hier.
Lees verder
Aanzegvergoeding: 5 praktijkvoorbeelden
Heeft een werknemer een tijdelijk contract van zes maanden of langer, vergeet dan niet om aan te zeggen. Doe je dat niet of niet op tijd, dan moet je de werknemer een aanzegvergoeding betalen. Hoe werkt dit nu in de…
Lees verder
Ook interessant
Moet je een uitzendkracht ook een ontslagvergoeding betalen?
Als je onvervulde vacatures invult met uitzendkrachten en de vacatures raken weer vervuld, neem je vaak ook weer afscheid van uitzendkrachten. Moet je aan hen ook een transitievergoeding betalen?
Lees verderKan je een medewerker aan de opzegtermijn houden?
Een medewerker is door een ander bedrijf of door een headhunter voor een andere baan benaderd, maar moet daar wel starten voor afloop van de opzegtermijn. Moet je hier als werkgever aan meewerken?
Lees verderWat is het gevolg van een foutje in een concurrentiebeding?
In een concurrentiebeding is het woord “niet” vergeten, waardoor de tekst letterlijk weergeeft dat de werknemer bij concurrenten mag gaan werken. Wat nu?
Lees verderIn XpertHR vind je
- Checklists
- Praktijkvoorbeelden
- Praktijkvragen
- Rekentools
- Stappenplannen
- Voorbeelddocumenten