Transitievergoeding
Bij bepaalde gevallen van ontslag maakt een werknemer aanspraak op een transitievergoeding. De transitievergoeding is bedoeld als compensatie voor het ontslag en om de transitie naar een andere baan voor de werknemer te vergemakkelijken. XpertHR heeft antwoord op al je vragen over de tranisitievergoeding.
Transitievergoeding straks reden van failissementen
De transitievergoeding kan ondernemingen straks over het randje van faillissement duwen. Want werknemers hebben bij ontslag op bedrijfseconomische gronden recht op de transitievergoeding. Oók als hun werkgever vanwege de coronacrisis in financieel zeer zwaar weer terecht is gekomen.
Lees verder
Praktijkvragen over de transitievergoeding
Werkgevers moeten in bepaalde gevallen bij ontslag een transitievergoeding betalen aan hun werknemers. Deze vergoeding is bedoeld als compensatie voor het ontslag en om de transitie naar een andere baan voor de werknemer te vergemakkelijken.
Lees verder
Ook interessant
Transitievergoeding berekenen in 2020: zo doe je dat
Met de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) is de berekening voor de transitievergoeding veranderd. Toch is de berekening niet altijd eenvoudig. Gebruik daarvoor ook onze handige rekentool
Lees verderTransitievergoeding berekenen met déze rekentool
Werknemers hebben vanaf de eerste dag recht op een transitievergoeding (ontslagvergoeding). Maar hoe bereken je die transitievergoeding precies? In XpertHR hebben we een handige tool ontwikkeld waarmee je heel specifiek kunt uitrekenen hoeveel je iemand verschuldigd bent.
Lees verderMeer gratis downloads
In XpertHR vind je
- Checklists
- Praktijkvoorbeelden
- Praktijkvragen
- Rekentools
- Stappenplannen
- Voorbeelddocumenten